Förbränningstoaletter 

fungerar utan vatten och avlopp

Bra för miljö och plånbok
Just nu kampanjpriser

Förbränningstoalett Cinderella

Cinderella förbrännings­toalett ≫  

Cinderella är den mest sålda förbränningstoaletten i Norden och är kanske den mest kända av alla förbränningstoaletter.

Det finns tre olika versioner av Cinderella förbrännings­toaletter:
- Cinderella GAS
- Cinderella Classic
- Cinderella Comfort

Cinderella förbrännings­toalett har kapacitet för upp till 12 personer i ett hushåll. Toaletten fungerar lika bra i permanent­boende som i fritidshus.

Incinolet förbränningstoalett

Incinolet förbrännings­toalett  ≫ 

Världens mest sålda förbrännings­toalett. Incinolet tillverkas i USA och säljs över hela världen.

Har kraftigare fläkt vilket gör att den klarar lite svårare installations­förhållanden. Uppbyggd så den är enkel att serva om något skulle hända och man t. ex. måste byta reservdel. 

Byggs helt i rostfritt stål. Driftsäker och med hög kvalitet i alla delar. Finns i färgerna vit och rostfri och med effektvalen 2000W eller 3500W.

Påsar förbränningstoalett

Förbränningstoalett tillbehör  ≫ 

Här hittar du påsar / toafilter, innerskålar, underhålls-kit, installations­paket och många andra tillbehör till din förbrännings­toalett.

Påsar / toafilter som passar till alla förbrännings­toaletter: Cinderella, Incinolet, Separett, El-Dorado och Purolett.

Mångdubbla kapaciteten för din förbrännings­toalett genom att komplettera med en urinoar. Finns både som skräddar­sydda och fristående modeller.

Installation förbränningstoalett

Installation förbrännings­toalett ≫ 

Vill du ha offert på förbrännings­toalett inklusive installation kan du fylla i vårt formulär med offert­förfrågan via länken nedan.

Vi har installatörer som täcker Storstockholm, Mellansverige och Göteborgstrakten. Med vårt nätverk av partners kan vi oftast hjälpa er med installationen på fler orter i Sverige.

- Vad är det för skillnad på Cinderella Classic och Comfort?
- Vilken förbränningstoalett är rätt för mig?
Vi hjälper dig med valen!

Vad är en förbränningstoalett

Hur fungerar en förbrännings­toalett 

Förbränningstoalett, eltoalett, fritidstoa, eltoa, kärt barn har många namn. Att denna typ av toaletter har blivit populära beror på flera olika parametrar:
Förbrän­nings­toaletter kräver varken vatten eller avlopp, toaletterna är relativt enkla att installera, underhållet är enkelt (mycket lättare att tömma en askskål jämfört med att hantera avfall från biologiska toaletter) och man löser eventuella nedslag på befintlig toalett­lösning från kommunen. 

Hur går det till när man använder en förbrännings­toalett? Man stoppar i en engångs­påse (ett toafilter) i toa­skålen, när man sedan "spolar" åker påsen ner i en förbrän­nings­ugn och förbränns med innehållet i påsen. Det enda som blir kvar efter förbränning är lite lukt-, virus-, och bakterie­fri aska.

De flesta förbrännings­toaletter drivs med el, men det finns också en modell som drivs med gasol om man saknar el.

Underhållet är enkelt och det tar bara någon minut att tömma askskålen. Askan kan man tömma i blomster­rabatten eller hantera som hushålls­avfall. Man bör ej använda askan där man odlar något t. ex. tomater eller andra grönsaker då det kan finnas medicin­rester (som t. ex. tung­metaller) kvar i askan.

Läs mer i artikel i vår broschyr≫.

Incinolet förbränningstoalett

Bäst i test. Test av förbränningstoalett

Tester av förbrännings­toaletter finns och de vi känner till är utförda av testfakta och deras del i verksamheten: "Testfakta Research" som testar produkter på uppdrag av tillverkare och åter­för­säljare. Någon helt oberoende test av förbrännings­toalett finns dock oss veterligen. Oavsett test­resultat är det viktigaste att du får den toalett som bäst möter dina krav och förut­sättningar.

Svensk stug­service marknadsför Cinderella och Incinolet som efter våra erfarenheter från många års arbete med förbrännings­toaletter är de som håller måttet bäst.

Den förbränningstoalett som är bäst i test för dig är den toalett som bäst uppfyller de krav och förutsättningar som gäller i just ditt fall. Det flera saker att beakta:
- Hur många personer skall använda förbrännings­toaletten?
- Skall toaletten användas året om eller endast under sommaren?
- Kan toaletten installeras där jag tänkt den skall stå?
- Vilken typ av underhåll krävs och måste jag lämna in toaletten på service?
- Har försäljningsstället där jag tänker köpa toaletten  egna serviceställen eller står jag utan hjälp om något händer?
.... med flera

Påsar förbränningstoalett

Vad behöver man till en förbrännings­toalett

En förbränningstoalett kan installeras nästan var som helst. Det som krävs är el, tilluft och
frånluftsrör.

Har man ingen el finns Cinderella GAS som enbart kräver gasol och tillgång till 12V-el (för att driva fläkten och till luckmekanism) som tillbehör finns ett solpanels-kit.

All förbränning kräver syre varför man behöver friskluft in till toalettutrymmet. Olika förbrännings­toaletter har olika krav på hur mycket ­tillförsel av friskluft som krävs.

En förbränningstoalett kan stå i ouppvärmt utrymme om man t. ex. är i stugan endast den varma delen av året.

Kontakta oss om du har frågor eller funderingar.

En av de vanligaste frågorna vi får är "Vad är det för skillnad mellan Cinderella Comfort och Cinderella Classic" men det kan vara fler parametrar man behöver titta på. Kontakta oss så hjälper vi er med valet.

Installation förbränningstoalett

Att välja leverantör av förbrännings­toalett

Vad är viktigast när man väljer förbrännings­toalett: pris, modell eller kanske val av leverantör?

De flesta återförsäljare, såsom stora internethandlare och byggvaruhus-kedjor har ingen auktoriserad service­personal eller efter-köp-service där man kan få toaletten servad och reparerad om något skulle hända.

Om man köper t. ex en spis eller ett kylskåp så har tillverkaren för det mesta egen serviceorganisation med rikstäckande service och serviceställen - så fungerar det inte med förbrän­nings­toaletter!

Det är de mindre åter­försäljarna  som är specialiserade på förbrän­nings­toaletter som erbjuder service och reparationer.

Det kan vara en bra idé att tänka efter om man vill köpa "toaletten i kartong" av företag helt utan service­ställen för förbrän­nings­toaletter eller köpa av specialiserade företag som investerat i auktorisation och egna service­ställen. Om och när en förbrän­nings­toalett går sönder kan valet av leverantör vara värt mycket.  

Svensk stugservice har förutom mycket bra priser, instal­lations­erbjudanden och serviceställen för förbrän­nings­­toaletter.

Vi kan förbrännings­toaletter!