JUST NU -

Kampanj förbränningstoaletter 

Paketpriser med installation i skärgården, Roslagen, Mellansverige,Bergslagen och Göteborg med omnejd

Förbränningstoalett Cinderella

Cinderella förbrännings­toalett ≫  

Cinderella förbränningstoalett är den mest sålda förbränningstoaletten i Norden.

Det finns fyra olika Cinderella förbrännings­toaletter:
- Cinderella GAS ≫
- Cinderella Classic ≫
- Cinderella Comfort ≫
- Cinderella Premium ≫

Cinderella förbrännings­toalett har kapacitet för upp till 12 personer i ett hushåll. Förbränningstoaletten fungerar lika bra i permanent­boende som i fritidshus.

Incinolet förbränningstoalett

Incinolet förbrännings­toalett  ≫ 

Världens mest sålda förbrännings­toalett. Incinolet förbränningstoalett tillverkas i USA och säljs över hela världen.

Incinolet förbränningstoalett har en kraftigare fläkt vilket gör att den klarar lite svårare installations­förhållanden. Eltoaletten är uppbyggd så den är enkel att serva om något skulle hända och man t. ex. måste byta reservdel. 

Förbränningstoaletten byggs helt i rostfritt stål. Incinolet är mycket driftsäker och med hög kvalitet i alla delar. Toaletten finns i färgerna vit och rostfri och med effektvalen 2000W eller 3500W.

Tillbehör förbränningstoalett

Förbränningstoalett tillbehör ≫ 

Här hittar du tillbehör till förbränningstoaletter såsom påsar / toafilter, askskålar, underhålls-kit, installations­paket och många andra tillbehör till din förbrännings­toalett.

Påsar / toafilter som passar till alla förbrännings­toaletter: Cinderella, Incinolet, Separett, El-Dorado och Purolett.

Mångdubbla kapaciteten för din förbrännings­toalett genom att komplettera med en urinoar. Finns både som skräddar­sydda och fristående modeller.

Installation förbränningstoalett

Installation förbrännings­toalett ≫ 

Vill du ha offert på förbrännings­toalett inklusive installation kan du fylla i vårt formulär med offert­förfrågan via länken nedan.

Vi har installatörer som täcker Storstockholm, Mellansverige och Göteborgstrakten. Med vårt nätverk av partners kan vi oftast hjälpa er med installationen på fler orter i Sverige.

Förbränningstoaletter - frågor och svar

Ca. 1 till 2kWh per toalettbesök (förbränning).

Förbränningstoaletter förbrukar el under tiden de förbränner, efter förbränning är strömförbrukningen 0 (eller nära 0 för de toaletter som har text-display).

Förbränningstiden är normalt från en dryg timma till ca. 2 timmar och effekten på de vanligaste förbränningstoaletterna är ca. 2kW. Värmeelementet slår under förbränningstiden till och från varför elförbrukningen är mindre än "förbränningstid x effekt".

Ja. Man använder en engångspåse vid varje besök där urin, fekalier och toalettpapper hamnar. Vid "spolning" faller påsen ner i förbränningsugnen och påsen med dess innehåll förbränns till aska.

Vid en korrekt utförd installation skall det inte lukta inne i toalettutrymmet men utomhus luktar det under tiden urinen förbränns (förångas). I syfte att få bort så mycket av lukten som möjligt finns det (i de flesta) förbränningstoaletterna en katalysator som tar bort det mesta av lukten. 

Ja, tänk dock på att olika modeller använder olika mycket elektronik (kretskort, text-displayer, et cetera) där det kan finnas en gräns för temperaturer på komponent nivå.

Ja, se till att toaletten förbränt klart och att fläkten stannat (och töm toaletten om det är möjligt).

Att tömma askskålen på en förbränningstoalett är enkelt och tar endast ett par minuter. Alla eldstäder förbränner bättre ju renare de är varför det är bra att tömma relativt ofta. Cinderella har på senare modeller en räknare som via text-display och/eller lysdioder säger till när man använt toaletten ett visst antal gånger, det gör dock inget om man tömmer innan toaletten varnar. Incinolet kan man tömma när askan byggt upp någon centimeter i askskålen.

Den förbränningstoalett som är bäst för dig beror på vilka förutsättningar du har för installation, kapacitetsbehov, om du har långt till närmsta service-ställe, et cetera. Det finns ingen oberoende test av förbrännings­toaletter. Testfakta har publicerat tester 2014 och 2018, de har dock varit tester som är finansierade av distributör och tillverkare. Googlar man på "förbränningstoalett bäst i test" dyker det upp flera olika träffar som ofta är mer eller mindre seriösa och vill få dig att klicka vidare till viss återförsäljare eller tillverkare. På nyårsdagen byter de oseriösa direkt till "bäst i test <det nya året>"- knappast seriöst. 

Cinderella har en modell - Cinderella Freedom - som drivs av Gasol istället för el. 12V el krävs dock för att driva spolmekanism och fläkt. Det finns också en modell utformad till att passa husbilar och husvagnar.

Följer man anvisningarna för installation och användande är det inte mycket problem med förbränningstoaletter.  Se i instruktionsboken för er modell hur problemen löses eller ta kontakt med den återförsäljare ni köpt toaletten av. De vanligaste problemen när kunder ringer supporten nedan:
1. Påsen / toa-filtret fastnar halvvägs ner i förbränningsugnen. 
2. Värmeelementet har gått sönder.   
3. Fläkten fungerar dåligt eller inte alls.
4. Innerskålen skadad.

Det är urinkristaller som skapar de stenhårda beläggningarna som efter hand bildas i askskålen. Använd endast vatten - fyll upp med vatten i askskålen över nivån för beläggningarna och vänta ca. 45 minuter. Vattnet löser upp beläggningarna och därefter kan man använda en gammal diskborste och göra rent. Man skall absolut INTE skrapa med vassa föremål då asskålen kan skadas. Många köper till en extra askskål som man kan skifta emellan när det är dags att göra rent från beläggningar.